Türku toplumu talışların öz haqlarını tәlәb etmәlәrinә xәyanәt kimi baxır (+ auido versiyası)

Türk toplumunda Vәtәn mәfhumu nominal xarakter daşıyır. Bu bütün köçәri xalqlara xas olan bir xüsusiyyәtdir. Onlar yaşadıqları torpaqları çox asanlıqla tәrk edib gedә bilirlәr.

TolishMedia informasiya agentliyi xəbər verir ki, bu sözləri “Rosta Merd” adlı talış istifadəçi “Facebook”sosial şəbəkəsinin öz səhifəsində yazıb.

Tolış istifadəçinin statsununu sizə təqdim edirik:

“Son vaxtlar qardaş dediyimiz türklәrdәn bәzilәrinin talışların öz haqlarını tәlәb etmәsinә verdiklәri reaksiyaya baxıram, dәhşәtә gәlirәm. Ümumilikdә türk toplumun demәk olar, hamısı talışların öz haqlarını tәlәb etmәlәrinә xәyanәt kimi baxırlar. Eyni zamanda, özlәrinә görә dövlәti söysәlәr dә, amma dövlәtin talışlara qarşı siyasәtini dәstәklәyirlәr. Özü dә dini әqidәsindәn, siyasi baxışlarından, tәhsilindәn asılı olmayaraq, hәr hansı biri ilә milli haqlardan danışsan, dәrhal çevrilib qatı nasist olurlar.

Gecә-gündüz uydurulmuş türk tarixi, türk birliyi vә sair cәfәngiyatdan danışsalar da, elә ki, bir talış bir kәlmә öz haqlarını dilә gәtirsә, dәrhal “biz hamımız qardaşıq, bölücülük etmәk lazım deyil” kimi ucuz arqumentlәrlә vay-şivən etmәyә başlayırlar. Özlәrindәn başqa heç kimә haqq tanımırlar.

Mәn uzun müddәt apardığım araşdırma vә müşahidәlәrdәn qәti bir nәticәyә gәlmişәm.
Türk toplumunda Vәtәn mәfhumu nominal xarakter daşıyır. Bu bütün köçәri xalqlara xas olan bir xüsusiyyәtdir. Onlar yaşadıqları torpaqları çox asanlıqla tәrk edib gedә bilirlәr. Belә olmasaydı, әgәr Ermәnistan vә Qarabağdan qaçanların 20%-i o torpaqlar üçün canlarını versәydilәr, indi ermәni Qarabağda at oynatmazdı. Yәni indi necә daha Göyçә vә Zәngәzurdan heç danışmırlar, artıq unudublar, bir müddәt keçәcәk, Qarabağı da belә unudacaqlar.

Amma bununla belә talışlar öz әzәli torpaqlarında Allahın onlara verdiyi vә konstitutsiya ilә dә tәsbit edilmiş haqlarını tәlәb edәndә bunlara sanki od vurulur. Ermәniyә yalvararaq dünyada analoqu olmayan geniş muxtariyyәt tәklif etsәlәr dә, talışlara heç bir haqq tanımaq belә istәmirlәr. Sonra da deyirlәr, biz hamımız qardaşıq. Tüpürüm sizin qardaşlığınıza!

Comments

Be the first to comment on this article

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Go to TOP